top of page

Retinolpeeling.

Vad är en retinolpeeling?

Retinolen omvandlas till A-vitaminsyra vid applicering på huden. Istället för att det är korn i peelingen som exfolierar de yttersta hudlagret så är det den aktiva A-vitaminsyran som avlägsnar de döda hudcellerna.

 

Aktiv A-vitaminsyra i samband med volymgivande ingredienser som appliceras på huden ger inte bara  uppfräschning utan även hudföryngring samt hudförbättring. Denna behandling jobbar för att ge allmän uppfräschning, men har även effekt på hudproblem som bl.a akne, ärr, pigmenteringar, förstorade porer samt ytliga till djupare rynkor.

 

Fler effekter med hjälp av retinolpeeling är att porer blir mindre synliga, cellförnyelsen ökar, huden blir slätare och jämnare samt att behandlingen leder till bättre produktupptag för kommande produkter.


Så varför inte komma in till oss för en skön lyxig stund som även ger effektiv uppfräschning på huden.

IMG_2864.jpg

Hur går en retinolpeeling till?

Behandlingen kan anpassas för alla hudtyper och bör upprepas 3-5 gånger med 4-6 veckors mellanrum för bästa resultat.

Efter utförd behandling så kommer patienten även att gå hem med behandlingen i ansiktet för att sedan tvätta av den hemma efter avsagd tid med behandlaren.

I behandlingen ingår konsultation, hudanalys, rengöring samt retinolpeeling.

Retinolpeeling - före och efter behandling.

Efter avslutad behandling så kommer du också få med dig ett hemvårdskort med ytterligare lite info. Personlig rekommendation kommer även att ges ut på plats av din hudterapeut.

 

En lätt rodnad kan uppkomma efter behandlingen med återhämtningstiden för huden är oftast samma dag. En normal fjällning av huden uppstår efter cirka 2-4 dagar och lämnar din hud med en ökad lyster och spänst. Fjällningen kan vara i upp till en vecka. Att sminka sig ovanpå fjällningen är inga problem. Men det är viktigt att låta huden falla av naturligt, alltså inte dra bort hudflagor eller liknande.

Behandlingen rekommenderas inte under sommarhalvåret. I övrigt så ska solexponering undvikas i en vecka innan samt en vecka efter behandling. Om solexponering så använd hög SPF 30-50, i samband med helt sunblock t.ex hatt eller keps.


Undvik peeling en vecka efter behandling. Var även försiktigt med kraftfulla produkter så som syror & retinol en vecka efter behandling.


Det måste ha gått 2 veckor sedan tidigare avancerad hudbehandling, filler eller botox.

Vid graviditet/amning, pågående infektion i kroppen eller aktiv akne så rekommenderas du att inte genomföra behandling. Kontakta oss på Göta Klinik för ytterligare information.

Retinolpeeling i Göteborg.

Här på Göta Klinik i Göteborg så jobbar vi med resultatinriktad hudvård som jobbar stärkande och reparerande i form av retinol peeling.

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

PRX-T33

Kemisk peeling

Profhilo

KOMMER SNART

Microtoxin

Ansiktsbehandling

Microneedling

Portömning

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

bottom of page