Retinolpeeling.

Vad är en retinolpeeling?

Retinolen omvandlas till A-vitaminsyra vid applicering på huden. Istället för att det är korn i peelingen som exfolierar de yttersta hudlagret så är det den aktiva A-vitaminsyran som avlägsnar de döda hudcellerna.

 

Aktiv A-vitaminsyra i samband med volymgivande ingredienser som appliceras på huden ger inte bara  uppfräschning utan även hudföryngring samt hudförbättring. Denna behandling jobbar för att ge allmän uppfräschning, men har även effekt på hudproblem som bl.a akne, ärr, pigmenteringar, förstorade porer samt ytliga till djupare rynkor.

 

Fler effekter med hjälp av retinolpeeling är att porer blir mindre synliga, cellförnyelsen ökar, huden blir slätare och jämnare samt att behandlingen leder till bättre produktupptag för kommande produkter.


Så varför inte komma in till oss för en skön lyxig stund som även ger effektiv uppfräschning på huden.

IMG_2864.jpg

Hur går en retinolpeeling till?

Behandlingen kan anpassas för alla hudtyper och bör upprepas 3-5 gånger med 4-6 veckors mellanrum för bästa resultat.

Efter utförd behandling så kommer patienten även att gå hem med behandlingen i ansiktet för att sedan tvätta av den hemma efter avsagd tid med behandlaren.

I behandlingen ingår konsultation, hudanalys, rengöring samt retinolpeeling.

Retinolpeeling - före och efter behandling.

Efter avslutad behandling så kommer du också få med dig ett hemvårdskort med ytterligare lite info. Personlig rekommendation kommer även att ges ut på plats av din hudterapeut.

 

En lätt rodnad kan uppkomma efter behandlingen med återhämtningstiden för huden är oftast samma dag. En normal fjällning av huden uppstår efter cirka 2-4 dagar och lämnar din hud med en ökad lyster och spänst. Fjällningen kan vara i upp till en vecka. Att sminka sig ovanpå fjällningen är inga problem. Men det är viktigt att låta huden falla av naturligt, alltså inte dra bort hudflagor eller liknande.

Behandlingen rekommenderas inte under sommarhalvåret. I övrigt så ska solexponering undvikas i en vecka innan samt en vecka efter behandling. Om solexponering så använd hög SPF 30-50, i samband med helt sunblock t.ex hatt eller keps.


Undvik peeling en vecka efter behandling. Var även försiktigt med kraftfulla produkter så som syror & retinol en vecka efter behandling.


Det måste ha gått 2 veckor sedan tidigare avancerad hudbehandling, filler eller botox.

Vid graviditet/amning, pågående infektion i kroppen eller aktiv akne så rekommenderas du att inte genomföra behandling. Kontakta oss på Göta Klinik för ytterligare information.

Retinolpeeling i Göteborg.

Här på Göta Klinik i Göteborg så jobbar vi med resultatinriktad hudvård som jobbar stärkande och reparerande i form av retinol peeling.

Frågor & svar - Retinolpeeling

Vad är retinolpeeling bra för?


Retinolpeeling är väldigt effektiv för ojämn hudstruktur samt ojämn hudton
När börjar man flagna samt hud länge flagnar man efter en retinolpeeling?


Man börjar vanligtvis flagna 2-4 dagar efter behandlingen och det håller vanligtvis i sig i ca. en vecka
Syns retinolpeelingen på ansiktet eftersom att den ska vara på i ca 8h?


Nej, den är helt genomskinlig! Man kan känna en lite lätt glansighet
Vad är skillnaden på retinolpeeling och kemisk peeling?


Den största skillnaden är att retinolpeelingen är lite starkare och innehåller ren retinol (a-vitaminsyra) medan kemisk peeling innehåller olika typer av alpha hydroxy acids (AHA-syror)
Kan man göra retinolpeeling vid aktiv akne eller graviditet?


Nej, vi aktiv akne och graviditet så avråder vi från alla behandlingar

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

PRX-T33

Kemisk peeling

Profhilo

KOMMER SNART

Microtoxin

Ansiktsbehandling

Microneedling

Portömning

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se