top of page

PRX-T33.

Vad är en PRX-T33 behandling?

PRX-T33 är en hudbehandling i form av en kemisk peeling där en patenterad lösning med TCA (triklorättiksyra) samt väteperoxid appliceras på huden. Detta leder till ökad cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som den reducerar allt från fina linjer och rynkor till ärrbildningar och bristningar. Behandlingen är helt nålfri men det går även att få den effektivare i en kombinationsbehandling tillsammans med microneedling.

Hur går en PRX-T33 behandling till?

Behandlingen i helhet tar ca 30 minuter och inleds med en rengöring samt en peeling med alphahydroxidsyra för att få bort döda hudceller och överflödig smuts så att den patenterade lösningen appliceras på väl rengjord hud. Lösningen appliceras på huden lager för lager, vanligtvis 3-5 lager. Lösningen masseras sedan in i huden med ett 1,5-2 kilos tryck för att lättare penetrera ner ordentligt och mätta hudens djupare lager. 

 

PRX-T33 neutraliseras sedan med vatten och avslutas med anpassad eftervårdskräm. 

Vem passar PRX-T33 för?

Denna behandling passar sig utmärkt för en hud som känner sig trött, slapp, torr, glåmig och rynkig. Fungerar även utmärkt för ojämn hudton eller ojämn hudstruktur i form av pigmenteringar eller ärrbildningar. En kur med PRX-T33 kommer ge nytt liv till både hudens yttre samt hudens inre. 

 

Detta är i övrigt en behandling som passar alla oavsett hudtyp och då denna behandling inte gör huden extra ljuskänslig så går den även att genomföra alla tider på året. Undvik dock behandling vid amning, graviditet eller nyrakat/nyvaxat område.

Hur ofta kan man göra PRX-T33 & hur många behandlingar rekommenderas?

Behandlingens resultat gör sig, som alla andra hudvårdsbehandlingar, bäst i en kur. Här är en kur på 3-6 behandlingar rekommenderat för att uppnå önskat resultat, där det gott och väl räcker med en vecka emellan. Antalet behandlingar beror självklart få hudens tillstånd samt dina egna önskemål.

Före första behandlingen 

Efter femte behandlingen 

Före och efter PRX-T33.

Före behandlingen är det inte jättemycket att tänka på. Var endast försiktig med alltför starka syror så som retinol, AHA eller BHA en vecka innan behandling. 

 

Efter behandlingen så kan man ha lite övergående rodnad samt klåda i ansiktet i ett par timmar, speciellt om man vet med sig att man har en känslig hud. Fjällning av hud kan även ske efter den första behandlingen om man har ett tjockare hornlager, detta kan hålla i sig i 2-3 dagar. Undvik även solljus i 48h efter en behandling. Annars så är resultatet både omedelbart och långtidsverkande. Smink samt träning bör undvikas i 24h.

Hur länge håller resultatet av en PRX-T33 behandling? 

Behandlingsresultatet varierar mycket från person till person men brukar komma smygandes redan efter första behandlingen. Självklart blir resultatet bättre samt hållbarare om man gör det i en kur. Men resultatet efter denna avancerade djupgående peeling brukar hålla i upp till 6 månader. 

 

Bilderna är lånade från PRX-T33's hemsida 

Före första behandlingen 

Efter sjätte behandligen 

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Ansiktsbehandling

Kemisk peeling

Retinolpeeling

Portömning

Microneedling

Profhilo

KOMMER SNART

Microtoxin

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

bottom of page