top of page

Portömning.

Letar du portömning i Göteborg?

Hos oss på Göta Klinik så får du portömningen inbakad i en skön och avslappnande ansiktsbehandling utförd av auktoriserade hudterapeuter.

Pormaskar, eller komedoner som det kallas, uppstår på grund av tilltäppta hårfolliklar eller porer. Hårfollikeln och talgkörtel har nämligen samma utförselgång. När dessa blir tilltäppta av döda hudceller, talg eller smuts så bildas en komedon. Dess mörka utseende beror på att talget innehåller melanin (hudens pigment) och i samband med att talget reagerar med syret i luften så oxiderar talget och blir då mörkare i färgen. Personer med fet och oljig hud har större anlag att få komedoner då huden i detta tillstånd överproducerar talg vilket lättare leder till tilltäppning av porer. Hormoner spelar även in i bildningen av komedoner.

Se hur våra maskiner hjälper tömma porerna här!

Hur går en portömning till?

Här på Göta Klinik så anpassar vi och skräddarsyr alltid behandlingsprodukterna efter patientens eftersträvan samt hudens behov. En djuprengörande mask för att lösa upp talget samt portömning då man tömmer porerna på dess innehåll för att få uppfattningen av mindre porer. Detta sker ofta i samband med ånga för att hålla talget så mjukt som möjligt. Sedan avslutas behandlingen med en återfuktande mask för att talget ska hålla sig så djupt ner i poren som möjligt.

Är du istället mer intresserad av att faktiskt minska dina porer samt dess utseende långsiktigt? Läs då mer om vår behandling microneedling, en riktig superbehandling för bl.a förstorade porer.

En superviktig punkt är att man inte klämmer sina porer allt för mycket hemma, då detta istället kan leda till att porerna vidgar sig. Och ha även i åtanke att porer är något man föds med. Man kan aldrig bli av med dom helt & dom är viktiga för hudens naturliga smörjning. Men med rätt produkter samt behandlingar så kan man ändra dess utseende.

I behandlingen ingår konsultation, hudanalys, peeling, ånga, portömning, mask samt avslutande produkter.

Portömning - före och efter behandling.

Efter en portömning så kan du leva på som vanligt igen. Rekommenderad tid att komma tillbaka är runt 4-6 veckor. För att uppnå bästa möjliga resultat så rekommenderas behandling en gång i månaden, självklart i kombination med en ordentlig hudvårdsrutin hemma.

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Microtoxin

Kemisk peeling

Profhilo

KOMMER SNART

Microneedling

Ansiktsbehandling

PRX-T33

Retinolpeeling

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

bottom of page