top of page

Microneedling.

Vad är microneedling bra för?

Microneedling har bra effekt på bl.a ärrvävnad, förstorade porer, slapp/rynkig hud, pigmenteringar/ytliga blodkärl samt hud som saknar lyster.

Anledningen till att huden med åren främst förlorar sin elasticitet och fasthet är att huden tappar kollagen samt elastin. Därför passar microneedling perfekt då behandlingen stimulerar kroppens normala tillväxt av just kollagen samt elastin. Kollagen är ett protein, som fungerar som ett klister, bestående av bindvävsceller som håller samman i princip hela din kropp och i takt med att man förlorar kollagen så blir huden allt tunnare, vilket leder till att rynkor och hängig hud börjar framkomma.


 

Hur går en microneedling till?

Här på Göta Klinik använder vi oss av Dermapen 4, alltså själva märket på maskinen som används under behandling. Microneedling är en nålbehandling med 16 sterila engångsnålar som skapar en kontrollerad skada, så kallade microkanaler, i din hud. Via microkanalerna så slussas verksamma serum djupare ner i huden samt att dem tvingar huden till att förnya sig själv. På så sätt stimuleras även bildandet av kollagen.
 

Nåldjupet samt antalet gånger behandlingen bör göras är beroende på ditt hudtillstånd och vad du själv vill uppnå. För bästa möjliga resultat så rekommenderas 3-12 behandlingar, som sagt beroende på vad just du vill jobba på, med 4-6 veckors mellanrum.

I behandlingen ingår konsultation samt hudanalys, rengöring, kemisk peeling, microneedling samt avslutande mask som patient kommer att gå hem med i ansiktet.

När kan man se resultat efter en microneedling?

Resultat i ökad lyster samt mer fukt i huden kan man uppleva redan efter några dagar. Det som tar längre tid är kollagenstimulansen samt spänstökningen för att förbättra t.ex akneärr, rynkor osv, då dessa effekter forsätter att förbättras i upp till 12 månader efter avslutad kur.
 

Microneedling - före och efter behandling.

Inget blodförtunnande i minst en vecka innan så som omega-3, treo, ibuprofen, voltaren m.m. Var försiktig med kraftfulla hudvårdsprodukter så som retinol & syror en vecka innan samt en vecka efter behandling. Undvik kraftig UV-strålning en vecka innan samt en vecka efter behandling. Efter behandling bör helt sunblock användas i samband med minst SPF30.

 

Det måste ha gått 2 veckor sedan tidigare hudbehandling, filler eller botox.

 

Efter avslutad behandling så kommer du också få med dig ett hemvårdskort med ytterligare lite info. Personlig rekommendation kommer även att ges ut på plats av din hudterapeut.

Vid graviditet/amning, pågående infektion i kroppen eller aktiv akne så rekommenderas du att inte genomför behandling. Kontakta oss på Göta Klinik för ytterligare information.

Microneedling i Göteborg.

Letar du efter ett säkert samt tryggt ställe att göra microneedling på? Då är du varmt välkommen till hos här på Göta Klinik i Göteborg, där du kan känna dig i trygga händer.

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Kemisk peeling

Portömning

Ansiktsbehandling

Profhilo

KOMMER SNART

PRX-T33

Microtoxin

Retinolpeeling

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

bottom of page