top of page

Kemisk peeling.

Vad är en kemisk peeling?

En kemisk peeling är precis som det låter. Istället för att det är korn i peelingen är det aktiva ämnen så som glykolsyra, citronsyra, mandelsyra m.m. Dessa ämnen exfolierar de yttersta hudlagret och avlägsnar döda hudceller, smuts samt talg.

 

Aktiva ämnen som appliceras på huden för uppfräschning, hudföryngring samt hudförbättring har ett samlingsnamn - nämligen kemisk peeling. Denna behandling jobbar för att ge allmän uppfräschning, men även på hudproblem som bl.a akne, ärr, pigmenteringar, förstorade porer samt ytliga till djupare rynkor.

Fler effekter med hjälp av kemisk peeling är att porer blir mindre synliga, cellförnyelsen ökar, huden blir slätare och jämnare samt att behandlingen leder till bättre produktupptag för kommande produkter.

Så varför inte komma in till oss för en skön lyxig stund som även ger effektiv uppfräschning på huden. Passar perfekt om man vill ha ett snabbt lyster. 

IMG_2773_edited.jpg

Hur går en kemisk peeling till?

Här hos oss på Göta Klinik så väljer hudterapeuten ut en specifik kemisk peeling just för dig, beroende på vad du eftersträvar samt din huds tillstånd. Kanske vill du ha något som jobbar på allt i ett, något som jobbar mer uppljusande på pigmentfläckar eller varför inte något med extra mycket klargörande effekt på t.ex porer?

En kemisk peeling går att göra som en engångsbehandling. För ett långvarigare resultat rekommenderas en kur på 3-6 behandlingar med ca 2-3 veckors mellanrum.
 

I behandlingen ingår konsultation, hudanalys, rengöring, kemisk peeling, mask samt avslutande produkter.

Kemisk peeling - före och efter behandling.

Undvik solexponering en vecka innan samt en vecka efter behandling. Om solexponering så använd hög SPF 30-50, helst i samband med helt sunblock t.ex hatt eller keps.

 

Undvik peeling en vecka efter behandling. Var försiktigt med kraftfulla produkter så som syror & retinol en vecka efter behandling. Det måste ha gått 2 veckor sedan tidigare avancerad hudbehandling, filler eller botox.

Efter avslutad behandling så kommer du också få med dig ett hemvårdskort med ytterligare lite info. Personlig rekommendation kommer även att ges ut på plats av din hudterapeut. Vid graviditet/amning, pågående infektion i kroppen eller aktiv akne så rekommenderas du att inte genomföra behandling. Kontakta oss på Göta Klinik för ytterligare information.

Kemisk peeling i Göteborg.

Här på Göta Klinik i Göteborg så jobbar vi med resultatinriktad hudvård som jobbar stärkande och reparerande i form av kemisk peeling.

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Retinolpeeling

Microneedling

Profhilo

KOMMER SNART

Portömning

Microtoxin

Ansiktsbehandling

PRX-T33

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

bottom of page