top of page

Kärlreducering.

Vad är kärlreducering?

Vi har mängder med kärl i huden och oftast är de så tunna att de knappt syns. Men vid mycket temperaturväxlingar kan de vigda sig och bli mer framträdande. Här väger även ärftliga faktorer in i hur pass framträdande kärlen är.

 

En mycket effektiv behandling för att reducera ytliga kärl samt även minska symtom vid rosacea är laser, hos oss med Clarity II. En ny innovation laserplattform. Ljuset från IPL och laser absorberas i blodet med hjälp av hemoglobinet och kärlet börjar därefter att koaguleras och dra ihop sig. Resultatet av denna process blir mindre ytliga kärl.

Se vad Evelina från Stockholm tyckte om sin kärlreducering!

Hur går kärlreducering till?

Det som händer under en kärlreducering med Clarity II är att ljuset från laserplattformen absorberas i blodet med hjälp av blodets hemoglobin. På så sätt så bildas det värme i kärlet och blodet i kärlet börjar då att koagulera och dra ihop sig. Detta resulterar i mindre synliga kärl.​

Hur många behandlingar krävs och hur ofta kan man göra det?

Hur många behandlingar som krävs är som alltid väldigt individuellt och det beror mycket på kärlets storlek samt djup. Men med vår laserplattform Clarity II så brukar 2-3 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum rekommenderas. Men som sagt så är detta väldigt individuellt. För att bibehålla bästa möjliga resultat så kan en kur även upprepas en gång per år.

Kan alla kärl behandlas?

Alla olika kärl kan behandlas men lättast är kärlreducering i ansiktet då dessa kärl oftast inte är lika kraftiga som kärl på t.ex benen. Kärl med en diameter på mer än 0,5 mm är oftast mer svårbehandlade än kärl med en diameter på mindre än 0,5 mm. Kärl som är för grova för att kunna tas bort med laser kräver oftast en injektionsbehandling. Annars så kan alla hudtyper på FitzPatrick-skalan behandlas.

Hur lång tid tar en behandling?

Hur lång tid en behandling tar beror självklart på hur stora samt hur många kärl som vill tas bort. Men att behandla ett fåtal kärl tar inte mer än några minuter.

Vad ska man tänka på innan samt efter kärlreducering?

Det är viktigt att undvika direkt solljus i ca en månad före och efter behandling. SPF 30-50 bör användas efter behandling. Undvik även aktiviteter som höjer bodcirkulationen 24 timmar efter behandlingen. Oftast så tar det upp till tre veckor innan man ser att kärlet har reducerats. Efter en behandlingen så kan det uppstå en rodnad eller ett litet blåmärke runt området som behandlats som sedan försvinner. I de flesta fall märker man den största skillnaden efter andra behandlingen. I enstaka fall så kan det uppstå små blåsor kring de behandlade området. Dessa försvinner oftast inom en vecka.

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

Frågor

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Permanent hårborttagning

PRX-T33

Pigmentreducering

Retinolpeeling

Microneedling

Hudföryngring

Kemisk peeling

LÄS MER >
bottom of page