top of page

Hudföryngring.

Vad är hudföryngring?

Hudföryngring eller skin rejuvenation som det också ofta benämns är något som många i dagens samhälle eftersträvar, både i förebyggande samt förminskande syfte. Med hjälp av alla typer utav hudvårdsbehandlingar så är detta något man kan man uppnå då huden efter de flesta hudvårdsbehandlingar ökar sin cellförnyelse. Cellförnyelsen i sin tur jobbar effektivt på att snabbare ta bort de döda hudcellerna för att tillåta de nya fräscha och friska cellerna att träda fram. I vanliga fall så lever våra hudceller i 28 dagar för att sedan falla av och ge rum till de nya hudcellerna, men påskyndar man denna processen med hjälp av hudvård eller hudvårdsbehandlingar så kommer det i längden att resultera i en friskare, fräschare och hälsosammare hud. Det mesta, allt ifrån fukt till laser, jobbar anti-ageing på huden, så helt klart bättre med en fuktkräm än ingen alls. Men något som också är viktigt att ha i åtanke är att allt fungerar olika från person till person.

Hur går hudföryngring med laser till?

Hudföryngring med Clarity II går till så att hudens nybildning av kollagen stimuleras av 1064 nm. Detta leder då till jämnare hudton samt ett jämnare och slätare intryck.

Hur många behandlingar krävs och hur ofta kan man göra det?

Hur många behandlingar som krävs är som alltid väldigt individuellt. Men med Clarity II är det är rekommenderat att göra 4-6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Kan alla hudtyper behandlas?

Ja, alla hudtyper på FitzPatrick-skalan kan behandlas.

Hur lång tid tar en behandling?

Hur lång tid en behandling tar beror självklart på vilket område som vill behandlas. Men att behandla ett område tar inte mer än några minuter.

Vad ska man tänka på innan samt efter kärlreducering?

Det är viktigt att undvika direkt solljus i ca en månad före och efter behandling. SPF 30-50 bör användas efter behandling. Olika hemvård beroende på vilket område som behandlats. 

BLI DEL AV VÅR COMMUNITY

Följ oss på Instagram.

  • Instagram - Vit Circle

Selfies skickas till info@gotaklinik.se

Frågor

Andra hudbehandlingar vi erbjuder.

Permanent hårborttagning 

PRX-T33

Kärlreducering

Retinolpeeling

Microneedling

Pigmentreducering

Portömning

Kemisk peeling

LÄS MER >
bottom of page